Corona Maatregelen

Vanaf 16 november is er een gedeeltelijke heropstart van onze tennislessen.
De planning die jullie hieronder kunnen terugvinden is geldig totdat we weer helemaal kunnen opstarten. Vanaf dan zal de oorspronkelijke kalender terug gelden.

Maatregelen Tennis vlaanderen

Covid-19 update dd 3/11 na publicatie ministerieel besluit op 1/11

We geven hieronder een overzicht van de impact van de maatregelen voor tennis en padel.

Recreatief tennis en padel

  • Voor alle leeftijden is indoor tennis of padel verboden, zowel voor enkel- als dubbelspel.
  • Voor jeugd tot 13 jaar (°2008 of later) is outdoor enkel- én dubbelspel toegelaten.
  • Voor +12-jarigen zijn outdoor spelvormen met max. 4 personen toegestaan op voorwaarde dat de afstand van 1,5m STEEDS gerespecteerd wordt. Gelieve ook het aantal speelpartners te beperken.

Lessen en trainingen

  • Lessen en trainingen voor kinderen tot en met 12 jaar die goedkeuring kregen van het lokaal bestuur mogen opnieuw doorgaan, zowel outdoor als indoor. Dit biedt opnieuw mogelijkheden voor de verderzetting van de winterlessen voor -13-jarigen.
  • Lessen en trainingen voor +12 jarigen mogen outdoor doorgaan. Er mag les gegeven worden aan max. 3 personen op voorwaarde dat er STEEDS 1,5m afstand gegarandeerd wordt. Indoor lessen zijn verboden voor +12 jarigen.

Stages

  • Outdoor sportkampen en -stages zijn mogelijk, maar enkel voor jeugd tot 13 jaar (°2008 en later) in kampgroepen van max. 50 personen onder begeleiding van minstens één meerjarige trainer of begeleider.
  • Indoor sportkampen  en -stages voor jeugd tot 13 jaar (°2008 en later) in kampgroepen van max. 50 personen zijn mogelijk mits expliciete toelating van de lokale overheid.
  • Trainers en begeleiders respecteren de regels van social distancing in de mate van het mogelijke en dragen een mondmasker.

Competitie

  • Alle indoor- en outdoorcompetitie voor alle leeftijden gaat niet door.

Nog strengere maatregelen binnenkort?

De voorbije dagen en uren hebben duidelijk gemaakt dat de maatregelen op elk moment kunnen bijgestuurd of verstrengd worden. We gaan 24/7 op zoek naar de juiste antwoorden en zullen hierover zo eerlijk en duidelijk blijven communiceren. Wees intussen waakzaam voor de berichtgeving die in andere media verschijnt, deze bevat vaak ongenuanceerde en foutieve info. Hou er ook rekening mee dat je club of lokale overheden nu reeds bijkomende strengere maatregelen kunnen opleggen.

Keep it safe!

We hopen dan dat alle clubs en spelers begrip tonen voor de beperkingen en deze nieuwe maatregelen zeer strikt zullen opvolgen.